Kabeljauw op een bloemkoolmousseline

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kabeljauw op een bloemkoolmousseline

Ingredienten

8 stukje kabeljauwfilet
bloem
citroensap
zout en peper
boter en olie

1 kleine bloemkool
kerriepoeder
1 sjalot fijngesnipperd
4 tenen knoflook, fijngehakt
olijfolie
room
witte wijn
citroenrasp

4 rode paprika's
1 slalot, fijngesnipperd
citroenrasp
knoflook, fijn gehakt

zeekraal
chorizo pikant

Bereiding

Bloemkool mousseline
Maak de bloemkool schoon.
Verhit wat olie in een hoge pan en smoor de ui en knoflook glazig. Voeg kerriepoeder toe maar pas op dat deze niet te heet wordt en verbrandt ( dan wordt hij bitter). Voeg daarna de bloemkool toe. Blus af met witte wijn. Voeg daarna net zoveel room toe dat de bloemkool net onderstaand en kook deze gaar.
Pureer in een keuken machine of met een staafmixer en voeg wat boter toe.
Wrijf daarna door een bolzeef voor een fluweelzacht resultaat en breng op smaak met peper, zout en citoenrasp.

Paprikasaus
Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten en besprenkel ze met olie. Zet de paprika in de oven ( 220Gr) tot ze zwarte geblakerd zijn. Haal de paprika's uit de oven en dek ze af met aluminiumfolie.
Verwijder de zwarte geblakerde velletje van de paprika na zo'n 30 minuten.
Bak de sjalot en knoflook in wat olijfolie en voeg de gepelde paprika toe, bak samen even aan. Pureer het geheel daarna in een keukenmachine fijn en druk het daarna door een bolzeef. Controleer de saus op dikte en smaak, hij moet smaakvol zijn en mooi lopen.

Zeekraal en chorizo
Controleer de zeekraal op houterige en minder mooie stukken.
Snijd de chorizo in kleien blokjes
Bak kort voor het uitserveren de chorizo kort en voeg op het allerlaatst heel even de zeekraal toe.

Kabeljauw filet,
Controleer op graten. Knijp wat citroensap over de vis en laat intrekken.
Droog de vis, peper en zout grondig, bloem daarna, klop af en bak in boter met olie.

Maak een spiegel op het bord met de bloemkoolmousseline.
Leg daarop de kabeljauwfilet, daaroverheen de zeekraal met chorizo en de paprikasaus ernaast.

Tip: Mocht de bloemkoolmousseline te nat zijn dan kan je dit oplossen door er wat aardappelpuree poeder aan toe te voegen en zo te zorgen voor de juiste consistentie.

Algemeen


persons : 8 personen
time : 120 minuten
book : diner bij Joop en Ans
print : Afdrukken