Kabeljauw met zalm in dillesaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kabeljauw met zalm in dillesaus

Ingredienten

4 kabejjauwhaasjes
4 plakjes gerookte zalm ter grote van de kabeljauw haasjes
1 dikken prei, alleen het witte gedeelte
30 gr boter
2,5 dl kippen ( of groenten) bouillon
2 snufjes saffraan draadjes*
3 dl slagroom
zout
versgemalen peper
2 ruime eetlepels fijngehakte dille
* heb je geen saffraan in huis, voeg dan wat kurkuma poeder toe

Bereiding

Snijd de prei overlangs door en was ze zorgvuldig schoon in koud water. Snijd in dunne ringen. Blancheer deze 2 minuten, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken, druk er nog wat meer water uit.

Smelt de boter in een pan, doe de prei erin en smoor ze zachtjes 10 minuten. Voeg de bouillon toe, gevolgd door de saffraan draadjes en laat dit op half hoog vuur een kleine 10 minuutjes koken.

Pureer de saus met een staafmixer voeg de room toe en breng op smaak met peper. Misschien nog wat zout maar pas op de bouillon kan al zout genoeg geweest zijn.

Laat de saus nog 10 minuten zachtjes sudderen.

Verhit wat boter in een koekenpan en bak de kabeljauw haasje gaar. Bestrooi ze desgewenst met wat zout en peper. Leg het plakje gerookte zalm op de kabeljauw als deze bijna gaar is. Schep wat van het warme bakvet over de gerookte zalm zodat deze warm wordt en een beetje gaart.

Verwarm de saus en voeg de dille toe.

Maak een spiegel van de saus op een bord en leg daarop de kabeljauw met zalm.



Algemeen


persons : 4 personen
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken