Kabeljauw met Noilly Prat saus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kabeljauw met Noilly Prat saus

Ingredienten

4 moten kabeljauw
20 gr boter
20 gr bloem
3 dl visbouillon
¼ geroosterde paprika
7 grote gekookte gamba’s
zout en peper
25 ml Noilly Prat ( Franse vermouth)

Bereiding

Kabeljauw heel even aanbakken in een pan met wat boter
In een ovenschaal doen en overgieten met de braadboter
Weg zetten tot gebruik.

Maak de saus:
Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem in een keer toe en bak deze gaar.
Voeg de bouillon toe en blijf krachtig roeren zodat er geen klontjes ontstaan

Maak met behulp van een staafmixer van de geroosterde paprika en de gamba’s puree.
Voeg deze puree toe aan de roux.
Breng de roux verder op smaak met zout, peper en de Noilly Prat.

Verwarm de oven voor op 190 Gr.C
Bak de kabeljauw in 12 minuten gaar.

Serveer de saus met de vis.

Op de foto wordt de kabeljauw met de Noilly Prat saus geserveerd met Groenten a la Normandie
.

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken