Italiaanse kabeljauw

Hoofdgerecht
  

under-heading

Italiaanse kabeljauw

Ingredienten

4 kabeljauwfilets á 150 gr
25 gr boter
50 gr volkoren broodkruim
geraspte schil van 2 citroenen
sap van 2 citroenen
25 gr gehakte walnoten
2 takjes rozemarijn, naaldjes fijngehakt
2 eetl. peterselie fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
3 eetl. walnootolie
½ Spaans pepertje, zonder zaadjes fijngehakt

Bereiding

Doe in een mengkom:
Broodkruim, walnoten, de helft van het citroensap, de helft van de rozemarijn, de helft van de peterselie en ¾ van het citroenrasp. Meng dit goed door elkaar.
Smelt de boter in een pan. Schenk de boter over het broodmengsel en kneed het goed door.

Dep de kabeljauwfilets droog.
Druk het broodmengsel op de bovenkant van de kabeljauwfilets en leg ze in een met boter besmeerde ovenschaal.

Bak de vis 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 Gr.C.

Pers het teentje knoflook uit. Hak het Spaanse pepertje fijn.
Meng de knoflook, Spaans pepertje, restende citroensap, citroenrasp, rozemarijn en peterselie.
Voeg de walnootolie toe en klop op tot een dressing.

Haal de kabeljauw uit de oven en besprenkel de vis met de dressing.


Tip:
-Wees voorzichtig met het Spaanse pepertje, Over het algemeen kan je zeggen hoe kleiner het pepertje hoe heter.
-U kunt de walnootolie eventueel vervangen door Olijfolie extra vierge

Op de foto: Italiaanse kabeljauw geserveerd in een eenpersoons ovenschaaltje.

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Kookboek: Kookgids Italiaans
print : Afdrukken