Hollandse saus

Saus / Dressing
  

under-heading

Hollandse saus

Ingredienten

4 sjalotjes
½ liter witte droge witte wijn
½ liter water
5 witte peperkorrels
2 citroenen
peterselie stengels
10 eieren
300 gr boter

Bereiding

De eieren scheiden. (De eiwitten worden niet gebruikt.)
Water, wijn, gesnipperde sjalotjes, peterseliestengels, sap van 1 citroen en de peperkorrels aan de kook brengen. Tot 1/3 laten inkoken en door een zeef gieten.
De eierdooiers hiermee mengen.
Op een laag vuurtje, onder voortdurend roeren de boter erdoor roeren. Let op, niet te heet !!

Hier op de foto is de saus gebruikt bij zalm, tagliatelle en spinazie. De saus is ook zeer geschikt voor bij bv asperges.

Algemeen


persons : 10
time : 30 minuten
book : Kookles: Koken met een ster*
print : Afdrukken