Hollandaise saus uit de Thermomix

Bijgerecht / Saus / Dressing
  

under-heading

Hollandaise saus uit de Thermomix

Ingredienten

4 personen
165 gr gesmolten boter
35 grwater
¾ eetlepel theelepel citroensap
2 eidooiers
⅓ theelepel zout
zwarte peper

Bereiding

Ben je in bezit van een Thermoblender dan is dit een perfect recept voor je.
Heb je die niet, Klik hier voor ook een makkelijke versie die altijd lukt.

Smelt de boter in een steelpan

Plaats de vlinder in de mengkom van je Thermomix.
Voeg het water, eidooiers, citroensap, zout en peper in de mengkom.

Plaats de deksel en de afsluitdop op de beker.
Stel je Thermomix in op 2 min/70°C/snelheid 4.

Daarna stel de Thermomix in op 4-5 min/70°C/snelheid 4 en schenk terwijl hij draai in een dun straaltje de gesmolten boter op de deksel.
De boter loopt vanzelf lang de afsluitdop in je beker.

Tip:
Is je saus eerder klaar dan de rest van de maaltijd. Laat de Hollandaise saus dan zachtjes draaien op 70 Graden stand 1 zodat de saus warm blijft.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 10 minuten
book : Cookidoo recept
print : Afdrukken