Hete bliksem

Bijgerecht
  

under-heading

Hete bliksem

Ingredienten

750 gr kruimige aardappels
750 gr appels
1 ui
2 kruidnagels
1 laurierblaadje
2 eetl. boter

Bereiding

Aardappels schillen.
Appels schillen in vieren snijden en klokhuis verwijderen.
Pel de ui en prik er de kruidnageltjes op vast, snij de ui een stukje in en steek daar het laurierblad in.

Doe de aardappelen in de pan en giet er water op zodat ze voor de helft onder staan.
Verkruimel een runderbouillonblokje en strooi deze over de aardappelen.
Leg de ui tussen de aardappelen en leg hierboven op de appelstukjes.
Zout naar smaak toevoegen en het geheel in 20 minuten gaar koken.

Aardappel –ui -appelmengsel afgieten.
Ui verwijderen.
Boter door aardappel en appels scheppen en geheel tot romige puree stampen.

Op de foto:
Hete bliksem in een voorverwarmde schaal gereserveerd met:
-Een ui in ringen gesneden en in wat boter zachtjes gesmoord.
-Katenspek uitgebakken en op het laatst 2 eetlepels ahornsiroop erover geschonken en even mee gebakken zodat de zoute spek een lekkere zoete buitenkant krijgt.

Algemeen


persons : 4
time : 40 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken