Hele zeebaars van de grill

Hoofdgerecht / BBQ
  

under-heading

Hele zeebaars van de grill

Ingredienten

2 hele zeebaars
citroen
dille
bindtouw

Bereiding

Maak de zeebaars schoon of laat het je vishandelaar doen, hopelijk ontschubt hij ze ook voor je want ik vindt dat maar een vies werkje thuis.

Vul de vis met citroen en dille.
Plaats de vis in eventueel in een BBQ visklem en gril de vis gaar op de BBQ.

Als je goed kijkt naar de foto zal je zien dat dit geen hele zeebaars meer is. Mijn ega houd niet van vis fileren op zijn bord.
Ik heb de vis dus voor het grillen gefileerd en weer terug op de graat vastgebonden.
Een visklem past niet op onze bbq omdat het rooster diep ligt, vandaar dat ik keukengaren heb gebruikt.
Zo ging het voor mijn ega helemaal naar wens, de smaak van een goed visje die hij op zijn bord zo van de graat af kon scheppen :-)

Onze Big green Egg hebben we opgestookt naar 180 graden, direct grillen en de vis halverwege een keertje gekeerd. De tijd is afhankelijk van hoe zwaar je zeebaars is, dus gewoon even kijken!

Hele zeebaars is een ideale vis om te grillen op de BBQ.

Algemeen


persons : 2 personen
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken