Hachee van wilde gans

Hoofdgerecht
  

under-heading

Hachee van wilde gans

Ingredienten

800 gram ganzenbout of pootjes
1⁄2 tl. nootmuskaat
2 eetl. rode wijnazijn
peper en zout
2 kruidnagels
2 laurierblaadjes
500 ml bouillon
250 ml rode wijn
30 gram boter
3 eetl. bloem
3 uien in ringen gesneden
3 wortels in blokjes
3-4 plakjes peperkoek
2 eetlepels appelstroop

Bereiding

Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in porties aan. Bestrooi het vlees met peper en zout. Roer nog even om en voeg de ui toe. Laat even mee bakken. Voeg dan de bloem toe. Laat die ook even meebakken. Blus af met de hete bouillon. Voeg laurierblad, kruidnagel, azijn, wijn, nootmuskaat en wortelblokjes toe.
Laat op het kleinste pitje op een sudderplaatje minimaal 3 uur stoven, tot he vlees van het bot valt.

Haal de ganzepootjes uit de saus, haal het vlees van de botjes en pluis het in stukjes.
Schenk het kookvocht door een zeef, gooi het prutje weg.
Verwarm de saus, verkruimel de peperkoek en voeg deze toe aan het vocht. De peperkoek zorgt voor smaak en binding van de saus.
Proef en breng verder op smaak, ik vond he lekker om wat appelstroop toe te voegen.

Serveertip: lekker met aardappelpuree en rode kool

Foto: De aangebraden wild gans ligt in de slow cooker te wachten op de bouillon-wijn om lekker gaar te sudderen. Want hoe ganzen hachee eruit ziet op een bord daar kan iedereen zich toch wel een voorstelling van maken dacht ik: het ziet er niet anders uit dan gewone hachee ;-)

Algemeen


persons : 4 personen
time : minimaal 3 uurtjes
book : De basis van het recept komt van Eerlijk, wild & duurzaam de gans op eten. Uiteraard heb ik er weer een eigen touch aan gegegeven
print : Afdrukken