2 bosjes groene asperges a 500 gr
2 limoenen
1 eetlepel olie
1-1½ eetlepel groene Thaise currypasta
400 ml kokosmelk
4 stukken kabeljauw a 125 gr
1 eetlepel Thaise vissaus
peper
enkele blaadjes basilicum
Snij het onderste stukje van de asperges en schil eventueel het onderste gedeelte. was de asperges.
Boen 1 limoen goed schoon en snij de schil er heel dun af en snij in dunne reepjes. Pers de limoen uit. Snijd de andere limoen in plakjes.
Verwarm de olie in een hapjespan en roer de Thaise currypasta en de limoenschil erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
Leg de asperges in de kokosmelk en stoof ze, met de deksel op de pan, ca 6 minuten.
Wrijf de kabeljauw in met limoensap en strooi er wat zout over.
Leg de vis op de asperges en stoof het gerecht met de deksel op de pan in 6-8 minuten gaar.
Verdeel de vis en de asperges over voorverwarmde borden.
Roer de vissaus door de kokosmelk en breng de saus op smaak met peper, zout en limoensap.
Schenk de kokosmelk over de vis.
Garneer het gerecht of met limoen en eventueel ook met wat basilicumblaadjes.
Serveertip: Lekker met pandanrijst
Bevat per porti ( zonder rijst)
225 KCal
30 gr vet
26 gr eiwit
15 gr koolhydraten
: 4
: 25 minuten
: Kookboekje: Asperges vertrouwd klassiek, lekker anders
: Afdrukken