Groene asperges met ansjovis en pancetta

Bijgerecht
  

under-heading

Groene asperges met ansjovis en pancetta

Ingredienten

24 middelgrote groene asperges
4 takjes tijm
4 ansjovis filets
4 plakken pancetta
8 cherrytomaatjes
½ citroen
olijfolie
1 klont ongezouten roomboter
zeezout
versgemalen peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 Gr.C.

Verwijder de harde onderkant van de asperges door ze te buigen en af te breken op het punt waar ze vanzelf knappen.

Je kunt als je dat prettig vindt, de asperges 1 minuut koken en meteen daarna terug koelen met ijskoud water.
Neem 6 asperges, leg er een takje tijm en een ansjovisfilet langs en wikkel om het midden een of een halve plak pancetta.
Snij de tomaatjes doormidden en steek een halve cherrytomaatje tussen de asperges.
Maak ze ook de andere pakketjes.

Leg de pakketjes in een ovenvaste schaal. Leg hier wat citroenschijven bij en bestooi het geheel met vers gemalen peper en zeezout.

Plaats de schaal gedurende 4-5 minuten in de voorverwarmde oven totdat de pancetta krokant gebakken is.
Haal het blik uit de oven en doe de klont boter erbij en knijp de gebakken citroen erover uit.
Voeg zonodig nodig nog zout en peper toe.

Leg de asperges op voorverwarmde borden en roer de ondertussen gesmolten boter even goed door het bakvocht in het bakblik, je krijgt een heerlijke saus door de uitgeknepen citroen en de smaak van ansjovis.

Serveertip: Lekker met vlees en een gekookte aardappel. Giet wat van de saus over de aardappel.
.

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Kookboek: Happy Days met The Naked Chef, Jamie Oliver
print : Afdrukken