Groene asperges,bacon,warme mosterd-lemon dressing

Bijgerecht
  

under-heading

Groene asperges,bacon,warme mosterd-lemon dressing

Ingredienten

500 gr groene asperges
6 plakjes bacon
1 grote ui, gesnipperd
50 ml witte wijn azijn
1 eetl. Dijon mosterd
½ eelt geraspte citroenschil

Bereiding

Snij de bacon fijn en bak deze in een droge koekenpan uit totdat het knapperig is
Haal de bacon uit de pan en lat deze op keukenpapier uitlekken en afkoelen.

Bak de ui zachtjes gaar uit in het overgebleven baconvet.
Haal van het vuur af en laat iets afkoelen.
Voeg witte wijnazijn, mosterd en geraspte citroenschil toe en klop op tot een mooi dressing.

Snijd de onderkant van de asperges af.
Zet een pan met voldoende water op het vuur en breng het aan de kook.
Leg de asperges in het kokende water en kook ze gaar.
De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de asperges, dus zelf even controleren.

Haal de asperges uit de pan en laat ze even uitlekken.
Schik ze daarna mooi op voorverwarmde borden. Schep er wat van de warme dressing over en Bestrooi het geheel met baconsnippers.

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Tijdschrift: Best Dishes
print : Afdrukken