Gevulde varkenshaas met mosterd en kervel

Hoofdgerecht
  

under-heading

Gevulde varkenshaas met mosterd en kervel

Ingredienten

2 x varkenshaas
mosterd
zout en vers gemalen zwarte peper
verse kruiden, ik heb kervel gebruikt

Bereiding

Probeer van de varkenshaas een zo'n breed mogelijke lap te maken.

Ik snij hem in maar niet helemaal door, hij moet aan elkaar blijven zitten.
Daarna probeer ik van het midden uit weer naar de buitenkant te snijden aan weerszijde. Zo ontstaat er een varkenshaas plak.

Besmeer deze plak met mosterd en leg de gewassen en afgedregde kervel er op.
Rol de varkenshaas op en bind deze op met keukentouw of steek vast met cocktail prikkers.

Bak de varkenshaas in boter tot hij mooi rosé van binnen is.

Haal de varkenshaas uit de pan en snijd deze in dikke plakken. Verwijder het keukentouw of de cocktailprikkers.

Serveer het vlees bij wat je lekker vindt.
Foto: geserveerd met gebakken paddestoelen, pancetta, witte bonen, dit alles gekruid met verse dragon en verse kervel.

Sousvide bereiding:
Verpak de rauwe gevulde varkenshaas in een sous vide zak en vacumeer deze.
Verwarm je water met behulp van je sous vide stick naar 55 Gr.C en laat het vlees in dit water minimaal 90 minuten liggen.
Haal het vlees uit de sous vide zak en droog het vlees af. Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verhit een grillpan tot heet en grill het vlees kort rondom bruin.
Snijd het vlees in stukken, verwijder keukentouw of cocktailprikkers, trancheer het vlees en serveer.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 120 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken