Gesuikerde ham

Bijgerecht
  

under-heading

Gesuikerde ham

Ingredienten

4 plakjes gedroogde ham bv serranoham
2 volle theelepels bruine suiker
sap van 1 Clementine ( mandarijn)

Bereiding

Verwarm een pan tot matig warm.
Doe de plakjes ham met suiker en het sap van de Clementine in een pan.

Concentreer je goed waar je mee bezig bent en ga zeker niet voelen en proeven, want het wordt echt gloeiend heet.
Roer alles in de pan door elkaar zodat er een laagje siroop op de ham komt.
Zodra de plakjes voldoende gekaramelliseerd en kleverig zijn, haal je ze voorzichtig met een tang uit de pan.
Laat ze een minuut afkoelen.
De plakjes stollen in de vorm waarin ze nu liggen, dus je kunt ze een beetje draaien of krullen.

Opmerking:
Dit is een gedeelte van een groene salade uit het kookboek Jamie's Amerika. In het originele recept wordt bacon gebruikt, maar gebruik gerust de (gedroogde) ham die u in huis hebt.
Heerlijk voor in een salade!

Algemeen


persons : nvt
time : 15 minuten
book : Kookboek: Jamie's Amerika
print : Afdrukken