1 spitskool
50 gr Parmaham
2 eetl. zonnebloem olie
1 teentje knoflook fijngehakt
gedroogde chilipoeder uit de molen
Pan met stoominzet of een los stoommandje
Pan met stoominzet of een los stoommandje
Breng in een pan ruim water aan de kook. Snijd de dikke stronk van de kool en maak de bladeren los.
Leg de bladeren in het stoommandje en hang deze boven het kokende water.
Stoom de bladeren afgedekt ca. 3 minuten tot ze soepel zijn.
Snijd de Parmaham heel fijn. Verhit de olie in een steelpan en bak de Parmaham heel zachtjes iets uit. Voeg de knoflook en naar smaak de chilipeper toe en fruit alles nog 2 minuten heel zachtjes.
Laat de bladeren op een schone theedoek uitlekken.
Spreid 8 bladeren uit, bestrijk ze dun met de geurige olie met de stukjes ham.
Vouw de kanten naar binnen en rol de bladeren op tot pakketjes.
Leg deze in het stoommandje.
Breng het water weer aan de kook, hang het stoommandje erboven en zet de deksel erop.
Stoom de spitskoolrolletjes nog 5 minuten.
: 4
: 20 minuten
: Kookboek: 12 maanden lekker eten
: Afdrukken