Gestoofd rundvlees met abrikozen

Slank
  

under-heading

Gestoofd rundvlees met abrikozen

Ingredienten

200 gr basmatirijst
300 gr rundvlees
150 gr gedroogde abrikozen
1 sjalotje
½ gele paprika
½ rode paprika
1 teentje knoflook
10 saffraandraadjes
2 theel. paprikapoeder
1 theel cayennepeper
2 theel kaneel
verse koriander naar smaak
2 eetl. sesamzaad
2 dl water

Bereiding

Week de saffraan in een klein beetje warm water.
Snijd het vlees en de paprika in dunne reepjes. Snipper de ui.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak het sjalotje en knoflook glazig.*

Voeg het vlees, de paprika, saffraan met weekvocht, paprikapoeder, kaneel en cayennepeper toe en schep alles goed door elkaar.
Voeg 2 dl water toe en laat het geheel in zo’n 30-45 minuten zachtjes gaarstoven. Kijk regelmatig of er genoeg vocht is, voeg eventueel wat water toe.

Kook de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Voeg de laatste 10 minuten de haricots verts en de gedroogde abrikozen toe.

Voor het serveren nog met wat sesamzaak en koriander bestooien.

P.P.
326 Kcal
23 gr eiwit
45 koolhydraten6 gr vet
1 gr verzadigd vet
9 gr vezels

* Deze waarde zijn van toepassing op dit recept zonder gebruik van 1 eetlepel olie om het sjalotje en de knoflook te bakken. In het originele recept moest de ui en knoflook niet eerst gebakken worden.

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Tijdschrift: Sonja Bakker
print : Afdrukken