Geroosterde forel omwikkeld met katenspek

BBQ
  

under-heading

Geroosterde forel omwikkeld met katenspek

Ingredienten

4 panklare forellen á 350 gr
zout
sap van 1 citroen
2 eetl. kruidenboter met knoflook
12 plakjes gerookte spek
wat citroenplakjes

Bereiding

De forellen van binnen en van buiten wassen, goed droogdeppen* en aan alle kanten licht met zout bestrooien.
De citroensap over de forellen druppelen. De forellen vullen met een 1/2 eetlepel kruidenboter
De forellen omwikkelen met de plakjes spek.

Elke forel in een braadkorf leggen en hier de plakjes citroen opleggen, de korf sluiten.

De vis op het rooster aan elke kant ca 5 minuten grillen tot het spek knapperig is.

* Voor diegene die niet echt van ´graat´vis houden: De forel insnijden net tot aan vel en de graten en ruggraat zorgvuldig verwijderen. Verder het recept volgen.

Algemeen


persons : 4
time : 35 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken