Gerookte geitenkaassoep onder een dakje

Soep
  

under-heading

Gerookte geitenkaassoep onder een dakje

Ingredienten

125 gr harde geitenkaas, aan een plak
100 gr gepelde pistachenoten
2 eetl olijfolie
300 gr bleekselderij, in kleine stukjes
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
750 ml groentebouillon
2 eidooiers
100 ml room
4 plakjes bladerdeeg
1 ei losgeklopt
peper en zout

Bereiding

Leg een stuk aluminiumfolie op het rooster van de rookoven en prik er gaatjes in.
Leg de plak kaas en de pistachenootjes erop en rook deze 4-5 minuten.
Haal de kaas en de nootjes uit de rookoven en laat een paar minuten rusten.
Snijd de kaas in kleine stukjes en hak de nootjes fijn.

Verhit de olijfolie en bak bleekselderij, ui en knoflook 3-4 minuten.
Schenk de bouillon erbij en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep in de keukenmachine, blender of met de staafmixer.

Meng de eidooiers met de room en schenk er een klein beetje hete soep bij.
Roer dit goed door en schenk al roerend bij de soep.
Warm de soep door, roer de geitenkaas en pistachnootjes erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep over 4 hittebestendige soepkommen en bestrijk de randen met losgeklopt ei.
Leg er een plakje bladerdeeg op en druk deze op de randen vast.
Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met losgeklopt ei en zet de soepkommen 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 Gr.C. tot de bovenkant van het deeg goudbruin is.

Opmerking:
-Smaakvol, maar het was meer een soort of geitenkaasragout geworden dan een soepje.
Wil je een soepje voeg dan wat extra bouillon toe.
-Vrij zachte rooksmaak voor mij helemaal prima, indien een sterke rooksmaak gewenst, verleng dan de rooktijd.

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Diner bij Kees en Marian
print : Afdrukken