Gemarineerde vleesspies

BBQ
  

under-heading

Gemarineerde vleesspies

Ingredienten

400 gr Ierse biefstuk
2 eetl azijn
2 eetl worcestershire sauce
1 eetl mosterd
1 teen knoflook, geperst
8 eetl olie
versgemalen zwarte peper
1 gele paprika
1 bos bosuien
4 ijzeren bbq pennen

Bereiding

Snijd de Ierse biefstuk in blokjes van 2x2 cm.
Klop azijn, worcestershire sauce, mosterd en knoflook in een kom door elkaar.
Voeg olie toe en maal royaal peper erboven.
Schep het vlees om in de marinade.
Laat het vlees in de koelkast minimaal 15 minuten, maximaal 45 minuten marineren.

Snijd een gele paprika in grote stukken.
Maak de bosui schoon en snijd de bosui in stukken van 2 cm.

Rijg het vlees op de grillspiesen om en om met de stukjes paprika. Bestrooi de spiesen met zout en peper.

Verhit de grillpan of de BBQ en gril het vlees ca. 6 minuten.
Draai na iedere minuut de spies een kwartslag.

Voedingswaarde p.p.
311 kcal.
24 gr eiwit
6 gr koolhydraten
21 gr vet

Opmerking:
-door de azijn in de marinade werd het vlees lekker mals.
- Ik heb voor ieder 2 pennen gemaakt ipv 1 omdat de pennen anders te vol ( te lang) werden voor onze bbq

Algemeen


persons : 4
time : 10 minuten + marineer tijd
book : Tijdschrift: Hallo JUMBO 2013 no 6
print : Afdrukken