Gekonfijte citrus schilletjes

Bijgerecht
  

under-heading

Gekonfijte citrus schilletjes

Ingredienten

1 grote onbespoten sinaasappel met dikke schil*
300 gr basterdsuiker
1½ dl water

*kan ook met een citroen of limoen

Bereiding

Snij de schil van de sinaasappel in vieren en trek deze los van de sinaasappel (De sinaasappel wordt verder niet gebruikt).
Druk een de partjes schil plat op het werkblad. Leg het mes plat op het werkblad en snij het witte vel ervan af, deze smaakt bitter.

Snij de schil in lange reepjes.

Los de suiker al roerende op in een pan met water op een laag vuur.
Zet het vuur hoger en breng de oplossing, zonder het te roeren, aan de kook.
Draai het vuur naar de laagste stand als de siroop helder is.

Doe de citrus schilletjes in de pan.
Duw ze met een houten lepel onder, roer niet.
Laat ze 30 minuten zachtjes in de siroop koken zonder te roeren.
Haal de pan van het vuur en laat alles minstens 6 uur afkoelen.

Haal de dunne korst boven op de siroop eraf, maar roer niet.
Haal de schilletjes een voor een uit de pan en laat de siroop eraf druipen.

Gebruik deze schilletjes voor het decoreren van bonbons, gebak of toetjes.

Algemeen


persons : 0
time : 45 minuten + afkoeltijd
book : Kookboek: Chocolade
print : Afdrukken