Gebraden kalfsvlees met knoflook en rozemarijn

Hoofdgerecht
  

under-heading

Gebraden kalfsvlees met knoflook en rozemarijn

Ingredienten

500 gr kalfslende
1 teen knoflook
3 theel. zeezout
rozemarijn
1/2 citroen uitgeperst
125 ml witte wijn
2,5 dl water
wat witte wijn voor de jus

Bereiding

Pel de knoflook en wrijf die in een vijzel met het zeezout fijn.
Voeg de fijngehakte rozemarijn toe en wrijf alles weer fijn. Voeg de olijfolie toe en roer tot een homogene massa.

Snijd het vlees aan de bovenkant met een scherp mesje een beetje in.
Stop wat van de knoflook massa ertussen, smeer de rest van de knoflook op het vlees en stop het vlees in een dikke plastik zak.
Spoel de vijzel schoon met de witte wijn en doe dit bij het vlees.
Pers de citroen uit en schenk het citroensap bij het vlees.
Snijd de citroen in stukken en voeg deze ook toe bij het vlees.
Sluit de zak en leg deze in de koelkast.

Laat het vlees 1 tot 2 dagen in de koelkast marineren.

Laat het vlees op kamertemperatuur komen, dep het vlees een beetje droog.
Verhit wat braadboter in een pan en bak het vlees rondom bruin in een paar minuten.

Leg het vlees in een braadslede.
Giet het marinade vocht in de pan waarin je het vlees hebt gebakken, voeg het water toe en verwarm het lichtjes.
Giet dit daarna bij het vlees.

Bak het vlees 75 minuten in een voorverwarmde oven van 200Gr.C.
Controleer halverwege de baktijd dat het vlees niet droog komt te liggen.

Haal het vlees uit de oven en laat het minimaal 15 minuten rusten.

Leg het vlees op een snijplank wanneer je wilt gaan snijden.
Zet de braadslee op het vuur en verwarm deze weer zachtjes, voeg nog een scheutje witte wijn toe en wat water en laat het geheel 5-6 minuten koken, zodat je een beetje jus krijgt voor over het vlees.

Opmerking:
Het orginel recept is met een stuk kalfsvlees van 1,5 kilo.
De oventijd is dan ook langer.
Je schuift het in de oven hebt er verder geen omkijken aan. Je kunt het volgens Niggela's verhaaltje welke bij het gerecht staat het vlees ruim 1 uur buiten de oven laten staan alvorens aan te snijden.
Allemaal voordelen bij een groot diner.
Op de foto een kleiner stukje zoals beschreven in de ingredientenlijst.
.

Algemeen


persons : 4
time : 90 minuten + 2dagen marineren
book : Kookboek: Nigella Lawson- Feest. Recept aangepast
print : Afdrukken