Garnalencurry

Hoofdgerecht
  

under-heading

Garnalencurry

Ingredienten

400 gr rauwe gepelde garnalen, omntdooid
2 eetlepels zonnebloemolie
2 dunne preien, in dunne ringen
1-2 eetlepels Thaise groene currypasta
400 ml kokosmelk
½ visbouillontablet
2 eetlepels groene pesto
1 limoen in parten

Bereiding

Leg de ontdooide garnalen in een zeef. Wrijf er met de vingers wat zout in en spoel ze onder koud stromend water goed af. Dep de garnalen droog met keukenpapier en leg ze minimaal 30 minuten in de koelkast. De garnalen worden zo lekker stevig.

Verwarm d eolie in een wok en roerbak hierin de prei 2 minuten. Roer de currypasta erdoor en bak 1 minuut mee. Voeg de kokosmelk toe en verkruimel het bouillontablet erboven. Breng alles aan de kook.
Voeg d e garnalen toe en laat deze op een heel zacht vuurtje gaar worden.
Roer d epesto door de curry.
Geef de partjes limoen er apart bij.

Serveertip
- lekker met pandanrijst met verse ananas en tomatensalade

Bevat p.p.
375 Kcal
23 gr eiwit
29 gr vet
7 gr koolhydraten

Algemeen


persons : 4 personen
time : 50 minuten
book : kookboek: Werelds koken op z'n Hollands
print : Afdrukken