Frittata met doperwten en gerookte forel

Slank
  

under-heading

Frittata met doperwten en gerookte forel

Ingredienten

4 gerookte forelfilets, doormidden gesneden
6 eieren
2 eiwitten
1 eetl. olie
1 wit van een stengel prei, in dunne ringen gesneden
½ ui, fijngesneden
1 dl magere melk
1 handvol diepvriesdoperwten
4 theel. crème fraîche
wat blaadjes spinazie
zout en peper

Bereiding

Kook de erwten volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Controleer of ze gaar zijn en laat ze uitlekken.
Bak de ui en de prei in de olie gaar.

klop voor het beslag de 6 eieren los met de melk. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Klop de twee eiwitten met een mespunt zout stijf.

Roer de eiwitten samen met de doperwten, uien-prei mengsel door het beslag.

Bak 8 miniomeletjes.
Plaats een vulring in de koekenpan en schep daar 1/8 van het beslag in. Door de vulring ontstaat een mooi hoog/dik omeletje.
Als het omeletje begint te stollen, verwijder de ring en bak de andere kant ook mooi bruin.
Houdt het omeletje warm en bak zo de andere op dezelfde manier.

Het recept schrijft voor: een paar blaadjes pinazie als garnering.
Koop gerust wat meer, roerbak deze even snel als de omeletjes klaar zijn.
Leg op 4 borden een omeletje, schep hier de roergebakken spinazie op en leg hier het tweede omeletje bovenop.
Leg hier de forelfilet bovenop en garneer af wat achtergehouden spinazieblaadjes en crème fraîche.

P.P. ongeveer 200 Kcal ( zonder extra roergebakken spinazie)

Tip:
Ben je in het bezit van een vulringen set, bak dan 2 omeletjes tegelijk. Leg bij het serveren de kleinere bovenop.

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Kookboek: Zalig en Slank
print : Afdrukken