Friet van de kookles

Bijgerecht
  

under-heading

Friet van de kookles

Ingredienten

750 gr aardappelen
zeezout

Bereiding

Schil de aardappelen en was de aardappelen.
Snijd er friet van en bestrooi de frieten rijkelijk met zeezout.
Laat de friet in een vergiet minimaal een uur uitlekken.

Spoel de frietjes goed af in koud water.
Dep de frietjes droog met een theedoek.
Verwarm het frietvet tot 140Gr.C. en pak de frietjes in niet te grote porties licht geel.

Laat de frietjes afkoelen in een schaal bekleed met keukenpapier.
Verwarm het frietvet tot 180 Gr.C. en bak de frietjes goudbruin vlak voor het uitserveren.

Opmerking:
Door het zout wordt vocht onttrokken aan de aardappel. Hierdoor wordt hij mooi krokant bij het bakken.
De friet hoeft ook bijna niet meer bijgezouten te worden op het bord.

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten +1 uur wachten
book : Gedeelte uit een kookles recept
print : Afdrukken