Fazant stoofpotje

Hoofdgerecht
  

under-heading

Fazant stoofpotje

Ingredienten

100 g witte bloem
2 tl zout
1/4 tl versgemalen zwarte peper
6 fazantpoten
3 el olijfolie
1 ui, in ringen
100g champignons, in plakjes
1 el knoflook, fijngehakt
250 ml droge witte wijn
250 ml kippenbouillon
75g zwarte olijven, fijngesneden

Bereiding

Doe de bloem, zout en peper in een diep bord. Wentel de stukken fazant door het bloemmengsel. Verhit 2 el olijfolie in een gote koekenpan op middelhoog vuur. Schud overtollig bloem van de fazant af en leg in de hete olie. Bak tot de fazant aan beide kanten bruin is, ongeveer 3 minuten per kant. Doe de fazant in een braadpan. Fruit de ui in dezelfde koekenpan met 1 el olie tot glazig. Roer de champignons en knoflook erdoor en roerbak ongeveer 5 minuten. Schenk de wijn in de pan en breng aan de kook. Kook 5 minuten, schenk dan de kippenbouillon erdoor en breng weer aan de kook. Schenk het champignonmengsel bij de fazant, bestrooi met olijf en laat 1.5 uur op laag vuur sudderen.

Haal de fazanten uit de pan en laat ze iets afkoelen.
Pluk het vlees van de pootjes.

Giet het braadvocht door een zeef en vang het vocht op.
Doe de champignons en de zwarte olijven in een steelpan. Voeg wat van het vlees vocht toe, net zoveel tot je een smeuïg geheel hebt verkregen.
Voeg de fazanten vlees toe en roer alles goed door elkaar en verwarm het weer.
Is het iets te droog, voeg dan meer vlees vocht toe.

Serveertip: lekker met knolselderij-aardappelpuree

Algemeen


persons : 4
time : 2 uurtjes
book : Diner bij John
print : Afdrukken