Erwtensoep uit de Crockpot

Soep
  

under-heading

Erwtensoep uit de Crockpot

Ingredienten

250 gr spliterwten
1,5 liter water
1 theelepel zout
250 gr schouderkarbonade
175 r prei schoon
125 gr knolselderij
175 gr aardappelen
1 vleesbouillontablet
1 rookworst

Bereiding

Bot verwijderen van de karbonade.
Karbonade in 1,5 liter water aan de kook brengen en afschuimen.

Afgeschuimd water en karbonade over doen in de crockpot.
Spliterwten afspoelen en toevoegen.
Geschilde aardappelen, schoongemaakte en in ringen gesneden prei en de schoongemaakte en in blokjes gesneden knolselderij toevoegen.
Voeg ook nu het zout en het bouillonblokje toe.

Doe de deksel op de pan en sluit direct het ventiel. Druk op manueel en stel de 30 minuten HIGH. Druk op start.

Terwijl er wat stoom ontsnapt bouwt de pan druk op. Als de druk is opgebouwd en alles warm is gaat de tijd aftellen. Als de kooktijd is verstreken dan hoor je een piep signaal.
Laat de pan na het piepje gewoon staan en op gewone wijze de druk afbouwen, de tijd zal ongeveer 15 minuten zijn.

Na 15 minuten kan je het drukventiel handmatig openen. Als de laatste stoom is ontsnapt kan je de deksel verwijderen.

De soep is nu klaar voor verdere bewerking.
Haal het vlees uit de soep en pluis dit fijn. Laat de soep grof of pureer hem met een staafmixer als je een fijne erwtensoep structuur lekkerder vindt.

Gaar de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Snij de rookworst in stukjes en voeg deze tezamen met het fijn geplozen vlees toe aan de soep.
Proef de soep en breng indien nodig verder op smaak.

Voor een echte goede erwtensoep smaak moet de soep eigenlijk eerst helemaal afkoelen. Zet hem in de koelkast of als het buiten goed koud is kan je hem ook voor een nacht buiten zetten.


Opmerking:
- Ik heb sinds kort een Crockpot. Hiermee kan je Slow koken en ook op hoge druk koken.
Deze soep was mijn eerste hoge druk gerecht. De soep was exact zoals altijd alleen nu veel sneller klaar.
_ Heb je geen hoge druk pan Klik dan hier voor het normale recept

Algemeen


persons : 6 pers
time : 1 uur
book : Eigen recept en bereidingstijd van Hier
print : Afdrukken