Elzasser zuurkool

Hoofdgerecht
  

under-heading

Elzasser zuurkool

Ingredienten

500 gr zuurkool
4-6 plakken ontbijtspek
4 plakken casselerrib
¼-½ ltr. appelsap
150 ml crème fraîche
2 uien
1 teen knoflook
5 jeneverbessen
2 laurier
Verse tijm
½ theelepel. korianderzaad (geplet)
½ theelepel kummel
½ eetlepel komijn gemalen
200 ml alsacewijn

Bereiding

Snij het ontbijtspek in blokjes, was de zuurkool en snij fijn, snij de uien en de knoflook, vijzel de jeneverbes en het korianderzaad.

Meet de appelsap, de wijn en de crème fraiche af en zet klaar.

Bak de spekblokjes op een zacht vuur uit en voeg dàn pas de uien en de knoflook toe, daarop de gewassen, uitgeknepen en kort gesneden zuurkool met de jeneverbes, kummel, korianderzaad, laurier, komijn en de tijm.
Blus af met de witte wijn, voeg daarna 250 ml appelsap toe en laat zachtjes stoven met een dekseltje van beboterd bakpapier.

Bak de plakken casserib aan in boter. Als deze plakken gebakken zijn dan leggen we deze op de zuurkool ( onder de bakpapieren deksel)zodat ze lekker verder garen, voeg indien nodig nog wat appelsap toe.

Haal de casselerrib uit de zuurkool en houd deze warm, meng de crème fraiche door de zuurkool en breng de zuurkool evenueel verder op smaak.

Serveer de zuurkool en casselerrib met bv aardappelpuree.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Gedeelte uit kookles menu
print : Afdrukken