Eendenborst met hoisin-gembersaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Eendenborst met hoisin-gembersaus

Ingredienten

1 grote eendenborst
1 potje hoisinsaus
olie om te bakken
6 gemberbolletjes, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
300 gr roerbakmie
1 paksoi
1 rode paprika

1 mango
1 rode peper
paar munt blaadjes

Bereiding

Verwijder het vel van de eendenborst en bestrijk de eendenborst met wat van de hoisinsaus. Laat de eendenborst zo even liggen zodat hij op kamertemperatuur komt.

Verhit een klein beetje olie in een pan en bak de eendenborst 3 minuten per kant.
Haar de eendenborst uit de pan, leg deze op een bord en dek af met aluminiumfolie.
Laat minstens 10 minuten rusten.

Giet het bakvet uit de pan en veeg de pan schoon met keukenpapier. Voeg wat olie toe en bak de knoflook zachtjes, kijk uit dat hij niet verbrand. Voeg de fijngehakte gemberbolletjes en de rest van de hoisinsaus toe en verwarm het geheel.

Snij de paksoi en de paprika in stukjes. Roerbak deze in wat olie.
Kook ondertussen de roerbakmie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet de roerbakmie en en spoel deze even onder de koude kraan.
Voeg de mie toe aan de groenten en roerbak alles tot het lekker warm is. Voeg tijdens het roerbakken 1-2 eetlepels van de hoisinsaus toe aan de mie.

Snijd de eendenborst in mooi plakjes.
Schep de mie op voorverwarmde borden, leg de eendenborst er tegenaan en schep wat van de saus over het vlees.

Op de foto:
Met een simpele mango salade.
Schil de mango, snijd deze in kleine blokjes.
Hak een Spaans pepertje fijn ( zaadjes verwijderd)
Hak wat muntblaadjes fijn en meng alles door elkaar



Algemeen


persons : 4
time : 40 minuten
book : Eigen recept, saus recept stond op potje hoisinsaus
print : Afdrukken