Eendenborst five spices

Hoofdgerecht
  

under-heading

Eendenborst five spices

Ingredienten

2 eendenborst fillets
five spice kruidenmix

mihoen
roerbakgroenten naar keuze
2 cm verse gember, geschild
100 ml Japanse sojasaus
50 ml mirn ( Japanse rijstwijn)
3 eetlepels honing
2 tenen knoflook, uitgeperst

Bereiding

Verwijder de vliesjes en eventuele peesjes van de eendenborst.
Verwijder ook het vel.
Wrijf beide zijde van de eendenborst royaal in met five spices kruiden.

Doe de eendenborsten in een vacumeerzak en vacumeer deze.
Leg de eendenborsten in een op 58 Gr C voorverwarmde sous vide.
Gaar de eendenborsten in zo'n 2 uurtjes gaar.

Rasp de gember en doe deze met de sojasaus mirin en honing in een steelpan. Pers de knoflook erboven. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.

Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Wok de groenten en breng deze op smaak met zout en peper.
Giet de mihoen af en breng op smaak met het een paar eetlepels van het sausje en roer dit er goed doorheen.

Haal de eendenborsten uit de vacumeerzak en bak deze héél kort op hoog vuur bruin. Trancheer in mooie stukjes.

Schep de mihoen op voorverwarmd borden, schep daar de gewokte groenten op, druppel hier nog wat van de saus overheen.
Leg het vlees op de groenten en serveer.

Zet de rest van de saus op tafel.

Op de foto: Eendenborst five spices geserveerd met mihoen, gewokte wortel, chioggo biet en champignons.

Tip:
Maak meer saus, goed afgedekt is deze wel ruim een maand houdbaar in de koelkast en veel lekkerder dan een gekocht sausje.

Ik ben in het bezit van een sous vide thuis, maar de meeste mensen hebben dat niet. Toch kunt ook u dit recept maken.
Bak de eendenborst dan 2 minuutjes naturel per kant in wat olie.
Haal uit de pan en bestrooi met de five spies.
Bak de eendenborst daarna nog 1 minuut per kant.
De tijd lijkt kort voor een eendenborst, maar omdat er geen vel meer aanzit is de eendenborst sneller klaar.

Algemeen


persons : 4
time : 2,5 uur of 30 minuten
book : Kookles recept omgebouwd naar een thuisrecept
print : Afdrukken