Eend sojasaus mihoenschotel

Hoofdgerecht
  

under-heading

Eend sojasaus mihoenschotel

Ingredienten

2 eendenbouten
100 ml lichte sojasaus
100 ml donkere sojasaus
50 ml rijstwijn (sake
50 gr bruine basterd suiker
1 eetlepels sesamolie
2-3 cm geschilde gemberwortel, geraspt
4 teentjes knoflook, geperst
2 steranijs
1 eetlepels tamarindepasta
2 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
300 gr mihoen
4-6 wortelen
3-4 bosuitjes

Bereiding

Doe alle ingrediënten, behalve de eend en het sesamzaad in een braadpan. Verwarm en laat de suiker oplossen.
Leg de eendenbouten in de saus en voeg indien je niet genoeg vocht hebt (ze moeten ongeveer voor ⅔ onder liggen) wat kippenbouillon toe, tot maximaal 2½ dl.

Laat de eendenbouten nachtje sudderen, keer ze regelmatig, 4 keer zal voldoende zijn.
Laat ze net zo lang op staan totdat het vlees van het bot valt als je ze aanraakt. Bij mij waren ze in 3 uurtje mals.

Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan en zet apart tot gebruik.

Haal de eendenbouten uit de pan en laat ze even afkoelen.
Pluk het vlees van het bot.

Doe het eenden vlees in een wok of koekenpan en verwarm het eenden vlees. Voeg rijkelijk soja bak vocht uit de braadpan toe en verwarm alles goed door.

Kook de mihoen gaar in de tijd die vermeld staat op de verpakking.

Rasp de wortel schoon en snijd in stukjes. Snij de bosuitjes in ringen.
Bak de wortel en bosui in een wok of koekenpan.
Voeg 4 eetlepels van het sojabakvocht toe.

Giet de mihoen af en verdeel deze over 4 borden of zoals op de foto op 1 persoons warme serveerborden. Verdeel de wortel-bosui over de mihoen.
Schep de opgewarmde eendenborst uit de pan en verdeel deze eveneens over de mihoen, schep daarna de saus erover en garneer af met de geroosterde sesamzaadjes.

Algemeen


persons : 4 personen
time : langer dan 3 uur sudderen
book : Eigen recept
print : Afdrukken