Doperwten puree

Bijgerecht / Saus / Dressing
  

under-heading

Doperwten puree

Ingredienten

20 gr sjalotten
10 gr boter
75 ml room, 35% vet
½ tl zout
225 g diepgevroren doperwtjes
½ tl citroensap, naar eigen smaak
vers gemalen zeezout, naar eigen smaak
vers gemalen zwarte peper, naar eigen smaak

Bereiding

Hak de sjalotten fijn.
Verhit de boter in een pan en fruit de sjalotten aan. Zorg dat ze gaar worden maar niet bruin.
Kook de doperwten gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.

Doe de sjalotten en gekookte doperwten in de mengbeker van een keukenmachine of blender.
Voeg de room, zout en citroensap toe en blender het geheel fijn tot een gladde puree.
Proef en breng indien nodig nog verder op smaak met war zout en of peper.

Doe de erwtenpuree over in een schaaltje of in een spuitzak, naar gelang wat je er mee gaat doen.

Opmerking
Van oorsprong is dit een recept die je kunt maken in een Thermomix ( Thermoblender), ik heb het recept nu zo geschreven dat je die niet nodig hebt.

Enkele serveertips:
- Ik heb het gebruikt om dit recept van een nieuwe touche te voorzien
- Wat ik daarvan over had heb ik een paar dagen later werkt in een salade Niçoise
- Ook erg lekker met gebakken coquilles
- Maak een mooi veeg hiervan op een bord en leg er wat wortelen op.

Algemeen


persons : nvt
time : 15 minuten
book : Recept van Cookido
print : Afdrukken