Coleslaw met madras kruiden

Salades


under-heading

Coleslaw met madras kruiden

Ingredienten

350 gr zeer dun gesneden spitskool
75 gr wortel, jullienne gesneden
50 ml appelcider azijn
75 gr suiker
beetje olie
2 bosuitjes, fijngesneden
2 eetlepels rode ui
40 gr madrascurry ( Bresc koelvers)
100 gr ontbijtspek plakjes uitgebakken

Bereiding

Snijd de spitskool zo dun mogelijk, het liefst op een snijmachine of mandoline.
Snijd de wortel in dunne jullienne, de bosuitjes in stukjes en snipper de rode ui.

Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de uitjes licht aan, voeg de bosuitjes toe. Bak kort, blus af met de azijn en voeg de suiker en madrascurry toe. Roer tot de suiker en madras curry goed gemengd zijn en draai het vuur uit.

Meng in en mengkom de spitskool en de wortel. Overgiet de salade met de lauw warme curry dressing en meng goed door elkaar.

Dek de salade af als hij is afgekoeld en laat deze minstens 8 uur op een koele plek op smaak komen.
Maak je deze salade daags van te voren dan zal hij nog lekkerder zijn!

Bak de ontbijtspek plakjes uit in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen op keukenpapier en leg weg tot gebruik.

Breek de gedroogde ontbijtspek plakjes in stukjes en meng deze op het laats door de salade.

Algemeen


: 4 personen
: 10 minuten + marineren
: Eigen recept
: Afdrukken