Chocolade mousse van Lotte

Nagerecht
  

under-heading

Chocolade mousse van Lotte

Ingredienten

180 gr melkchocolade
250 gr ongezoete slagroom
85 gr eiwit
85 gr kristalsuiker
fruit om te garneren

Bereiding

Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.

Verwarm de melkchocolade au bain-marie.

Klop de slagroom tot yoghurt dikte.

Maak de mixkom goed vetvrij, dat kan je makkelijk doen door een beetje citroensap op een keukenpapier de doen en hiermee de kom af te nemen.
Doe het eiwit in de schoongemaakt mixkom en voeg 25 gr suiker toe. Begin te mixen tot de eiwitten half stijf zijn. Voeg dan de rest van de suiker toe en ga daarna door met mixen tot de eiwitschuim mooi stijf is en glanst.

Roer de gesmolten chocolade voorzichtig door de lobbig geklopte slagroom.
Spatel daarna de stijfgeslagen eiwitten erdoor. Gewoon rustig omscheppen zodat alles mooi luchtig blijft.

Verdeel de chocolademousse over mooie glazen en laat deze minimaal 2 uurtje opstijven in de koelkast.

Opmerking:
Het originele recept is met pure chocolade.
Mijn kleindochter wilde graag dit recept ( uit haar TINA tijdschrift) met mij maken voor mijn verjaardag. Zij lust geen pure chocolade dus hebben we het van melkchocolade gemaakt.
Altijd leuk om met je kleinkinderen te koken, het gaf mijn Corona 2020 verjaardag een feestelijk tintje.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 15 minuten + opstijven
book : Recept van mijn kleindochter uit haar Tina
print : Afdrukken