Chilisaus goed gevuld en lekker pittg

Saus / Dressing
  

under-heading

Chilisaus goed gevuld en lekker pittg

Ingredienten

600 gr ui gesnipperd
500 gr paprika ( geel en groen) in blokjes
2 rode peper, fijn gehakt
10 teentjes knoflook, in plakjes
150 gr gerookte kip in blokjes
720 ml gezeefde tomatensap uit een fles
6 eetlepels Missisippi BBQ saus*
300 ml koffie
7 tomaten in stukjes
1/2 theelepel gerookte paprikapoeder*
6 eetlepels worchestersaus
2 eetlepels dijon mosterd
6 eetlepels cider azijn
6 eetlepels donkere basterdsuiker
olie om in de bakken

* ipv de Missisippi bbq saus kunt u ook hot ketchup gebruiken
* ipv gerookte paprikapoeder kunt u ook gewone paprikapoeder gebruiken

Bereiding

Giet een scheut olijfolie in een grote pan en zet hem op matig vuur. Doe de ui, paprika, knoflook en verse pepertjes erin en laat op een zacht vuurtje 15 minuten zachtjes smoren.

Voeg de paprikapoeder, gezeefde tomatensap, Missisippi BBQ saus, koffie, tomaten, worchestersaus, mosterd, cider azijn en basterdsuiker toe en breng alles aan de kook.
Draai het vuur laag, voeg de gerookte kip blokjes toe en laat de saus 20 minuten sudderen, tot de saus gebonden is.
Hij moet lekker dik zijn, als je hem niet dik genoeg vindt dan moet je hem nog even op het vuur laten staan.

Heerlijke saus voor bij bv gehaktballen of gegrilde worstjes

Opmerking: De basis van deze saus komt uit Jamie's Amerika, recept; gehaktballen uit de bergen. Maar ik heb er wel een eigen touch aan gegeven!

Algemeen


persons : nvt
time : 60 minuten
book : De basis komt uit Jamie's Amerika met eigen finishing touch
print : Afdrukken