Chilisaus

Saus / Dressing
  

under-heading

Chilisaus

Ingredienten

1 blikje tomatenblokjes a 400 gr
2 sjalotjes
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
1 verse rode peper, ontdaan van zaadje, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
150 ml droge witte wijn
1 eetl . tomatenpuree
zeezout
zwarte peper, vers gemalen

Bereiding

Meng de tomaten, sjalotjes, bleekselderij, rode peper, knoflook, wijn, tomatenpuree en zout en peper in een pannetje.

Breng het mengsel aan de kook en laat zonder deksel op matig/laag vuur onder af en toe roeren 15-20 minuten pruttelen, of tot de saus dik is.

Breng op smaak en serveer warm.

Opmerking:
Voor een pittigere saus, gebruik meer chilipepertjes
Voor een zoetere chilisaus voeg was suiker toe.

Serveertips:
Lekker bij grote garnalen, gegrilde sardines of gebakken makreel
Variaties:
Gebruik rode wijn of ongezoet appelsap ipv witte wijn.
Gebruik 1-2 thee lepels chilipoeder ipv een verse rode peper
Gebruik 450 gr verse tomaten, ontveld en fijngesneden ipv tomaten uit blik

Algemeen


persons : 4-6
time : 30 minuten
book : kookboek: 365 sausjes,salsa's,dressings en dips
print : Afdrukken