Calvados saus

Saus / Dressing
  

under-heading

Calvados saus

Ingredienten

150 ml fond ( wild of runder)
2 dl kookroom
75 ml calvados
allesbinder
zout en peper

Bereiding

Breng in een steelpan de fond en de kookroom aan de kook en reduceer de hoeveelheid op een zacht vuurtje tot de helft. ( kan wel een ½ uurtje duren)

Bak de vlees van je keuze, haal deze uit de pan en houd warm in de oven of onder aluminiumfolie.

Voeg de calvados toe aan het bakvet, roer de aanbaksels los. Pas op dat de vlam niet in de pan slaat !

Voeg de ingekookte room toe en laat nog even doorkoken.
Blijft de saus te dun, maak hem dan iets dikker door wat allesbinder toe te voegen.
Breng de saus op smaak met zout en peper.

Serveertip: Lekker bij Fazant met gebakken appelen
.

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken