Calvados ijs

Nagerecht
  

under-heading

Calvados ijs

Ingredienten

300 ml melk
75 gr suiker
1 vanillestokje
2 eidooiers
1 eiwit
300 ml slagroom
2 eetl. calvados

Bereiding

Verwarm de melk met de suiker en het opgesneden vanillestokje. Draai het vuur uit als de melk warm is en laat het vanillestokje minimaal 15 minuten trekken. Verwijder het stokje uit de melk, schraap het verder leeg en voeg de vanillemerg weer toe aan de melk.
Koel de melk terug naar 4 Gr.C.

Klop de eidooiers met 2 eetlepels au bain Marie schuimig.
Klop het eimengsel daarna door de koude vanillemelk.

Klop de slagroom lobbig ( tussen melk en yoghurt in).
Klop het eiwit stijf.
Meng slagroom en stijf geslagen eiwit door de melk.

Schenk het in je ijsmachine en draai er in zo’n 30-45 minuten ijs van.

Voeg halverwege de bereidingstrijd 2 eetlepels Calvados toe.

Algemeen


persons : 4
time : 20+koelen+ijs draaien
book : Eigen recept
print : Afdrukken