50 ml balsamico azijn
20 gr suiker
8 sneetjes stokbrood of ciabatta
4 eetl olijfolie extra vierge
1 teen knoflook, gehalveerd
1 klein bakje tomatenmix, in partjes gesneden
2 eetlepels donker rode basilicum, gescheurd*
* kan je niet aan rode basilicum komen gebruik dan de gewone groene.
Breng de balsamico azijn met de suiker al roerend in een pannetje aan de kook. Laat 2 minuten koken en vervolgens afkoelen.
Besprenkel een kant van het stokbrood met olijfolie en gril 8 minuten, keer halverwege.
Wrijf daarna beide kanten van het brood in met knoflook. Leg het brood daarna op een schaal om af te koelen.
Scheur de basilicum in stukjes en meng deze door de tomaatjes
Leg de tomaatjes partjes met basilicum op de broodjes en besprenkel ze met de balsamico siroop.
Serveertip:
heb je eventueel nog Pecorino in huis, schaaf daar dan mooie krullen van en leg op ieder broodje een kaaskrul.
: 8 stuks
: 15 minuten
: Eigen recept
: Afdrukken