Bramen in muskaatgelei

Nagerecht
  

under-heading

Bramen in muskaatgelei

Ingredienten

250 gr bramen
5 blaadjes gelatine
6,25 ml Beaumes- de-Venise of een andere muskaatwijn
1,25 ml water
2 eet. limoensap = 30 ml
100 gr vanillesuiker of suiker
slagroom om erbij te serveren

Bereiding

Verdeel de bramen over 6 glazen (2 dl).

Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een schaaltje met koud water

Verhit wijn, water, suiker en limoensap in een pannetje op heel laag vuur en roer on de suiker te laten oplossen.
Laat het mengsel aan de kook komen en laat 1 minuut koken voordat je de pan van het vuur zet.

Knijp de blaadjes gelatine uit en doe ze in een kop.
Klop er ongeveer 1 dl van het hete vocht door en giet het gelatine mengsel vervolgens in de pan met de hete vloeistof.
Klop alles goed door elkaar
Laat de gelei een beetje afkoelen.

Giet het vocht over de bramen in de glazen en zet de glazen in de koelkast tot het gelei stijf is geworden, 3-4 uur, afhankelijk van de temperatuur in de koelkast, of tot de volgende dag.
Geef er apart een kannetje room bij.

Opmerking:
-Ik heb er geen room bij geserveerd maar wat diverse kaasjes.
-De hoeveelheid voor 6 personen van het recept is voor champagne coupes met een inhoud van 200 ml. Mijn toetjescoupes zijn kleiner (100ml), meer dan voldoende ! Bereken zelf de inhoud van uw glazen en pas eventueel de hoeveelheden aan.
.

Algemeen


persons : 6
time : 15 minuten + 5 uur wachten
book : Kookboek: Nigella Express, lekker snel
print : Afdrukken