Boter van gezouten zeesla

Bijgerecht / Saus / Dressing
  

under-heading

Boter van gezouten zeesla

Ingredienten

180 gr zachte boter
50 gr verse zeesla, gespoeld en uitgelekt
1 sjalot, fijngesnipperd
1 el citroensap
beetjegeraspte citroenschil
peper
zout

Bereiding

Spoel de zeesla 2 keer onder in een bak met koud water. Hak de zeesla fijn.
Meng de boter met enkele druppels citroensap, de fijngesnipperde sjalot, de zeesla en een beetje geraspte citroenschil.Voor de touch, het moet geen citroen boter worden.
Rol de boter op in bakpapier of aluminiumfolie en laat opstijven in de koelkast.

**Indien je geen verse zeesla vindt, kan je ook gebruik maken van gedroogd zeewier. Gebruik voor dit recept dan liefst wakamé. Laat deze eerst een poosje weken in koud water en pers voor het versnijden goed uit.

**De algenboter in dit recept kan je ook aanvullen met bijvoorbeeld basilicum of dragon, maar de zacht zilte toets die je verkrijgt met de zeesla is zeer verrassend! Bovendien is zeesla bijzonder rijk aan mineralen en vitaminen. Zeesla kan gebruikt worden in salades, bouillons en is superlekker wanneer het meegebakken wordt in brood!

Serveertip
Je kan de algenboter perfect invriezen voor later gebruik. Lekker op brood, bij groene groenten of pasta.

Opmerking: Wij hebben boter van zeesla in een restaurant geserveerd gekregen, wij vonden het verrassend lekker. Daar moest ik thuis mee aan de slag gaan. Ik heb de gezouten zeesla gevonden bij de HANOS op de visafdeling, maar misschien kan je eigen vishandelaar hier ook voor zorgen. Recepturen zijn er bijna niet, ik heb deze van NJAM Tv gevolgd.

Algemeen


persons : nvt
time : 20 minuten
book : NJAM.tv
print : Afdrukken