Boeuf Stroganoff

Hoofdgerecht
  

under-heading

Boeuf Stroganoff

Ingredienten

40 gr boter
2 grote uien
250 gr gemengde paddenstoelen naar keuze
500 gr ossenhaas
1 eetl. Dijonmosterd
2 vleestomaten, in blokjes
mespuntje cayennepeper
250 ml runderbouillon
125 ml creme fraiche
2 eetl. platte peterselie fijngehakt

Bereiding

Laat de ossenhaas op kamer temperatuur komen.

Smelt de boter in een hapjespan en fruit de uien zachtjes hierin glazig.
Snijd of scheur de paddenstoelen in stukken en voeg deze toe, bak ze in ongeveer 6 minuten bruin.

Schep de mosterd, de helft van de tomaten en de cayennepeper erdoor en schenk de bouillon erbij.
Verwarm het geheel goed door en laat het op een zacht vuurtje een paar minuutjes op smaak komen.

Snijd ondertussen de ossenhaas in kleine blokjes van 2-3 cm.

Roer de crème fraiche en de rest van de tomaten door de paddenstoelen- mosterdsaus. Voeg de ossenhaas toe als de crème fraiche is opgewarmd.
Roer het vlees goed door de saus zodat het vlees omhuld wordt door de romige saus.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Bestrooi het gerecht met de peterselie.

Serveer direct, de vlees blokjes moeten nog een beetje rose van binnen zijn.

Serveertip: Lekker met rijst en een groene salade.

Variatietip: Maak 1 theel groene peperkorrels fijn in een vijzel en breng hier mee de saus op smaak.

Bevat p.p.
310 Kcal
34 gr eiwit
17 gr vet
5 gr koolhydraten


Terug naar de basis:
De bereidingswijze van dit gerecht is anders dan het originele recept.
Het originele recept is terug te vinden in: kookboek Bijzonder , stap voor stap recepten voor mooie gerechten AH

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken