bladerdeeg met kaas asperges

Bijgerecht
  

under-heading

bladerdeeg met kaas asperges

Ingredienten

1 rol bladerdeeg of plakjes bladerdeeg
1 kleine courgette
1 bundel groene asperges
150 gr crème fraîche
100 gr oude geraspte kaas






Bereiding

Schaaf met een kaasschaaf de courgette in plakken.
Bestrijk deze plakken lichtje in met olie en grill ze in een grillpan. Laat ze op een met keukenpapier bedekt bord een beetje afkoelen.
Bekleed een langwerpige bakblik ( of welke vorm je hebt ) met bladerdeeg.

Leg hier de plakken gegrilde courgette op.
Meng de geraspte kaas door de crème fraîche en verdeel dit over de courgette.
Verwijder van de groene asperges de houtachtige onderkant. Leg de asperges op de kaas- crème fraîche. Zitten er dikke asperges tussen, snij deze dan in de lengte midden door.

Verwarm de oven voor op 220 Gr.C en bak de asperge taart in zo’n 20-25 minuten gaar.

Snij de quiche in 4e en serveer op voorverwarmde borden.

Serveertip:
- Een lekkere frisse salade past erbij
- Maar ook een lekker met een vlees spies van de gill
- Een gehaktbal is er ook erg lekker bij

Algemeen


persons : 4 personen
time : 35 minuten
book : eigen recept
print : Afdrukken