Biefstuk met rode wijnmosterdsaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Biefstuk met rode wijnmosterdsaus

Ingredienten

4 malse dikke kogelbiefstukken van ca. 150 gr
4 dubbele plakken ontbijtspek
4 prikkertjes of keukentouw
3-4 eetl. vleesjus (maggi)
¼ liter rode wijn
2-3 eetl. grove Zaanse mosterd ( Luyks)
peterselie, fijngehakt

Bereiding

Omwikkel de biefstukken met ontbijtspek en zet deze vast met een cocktailprikkertje of omwikkel deze met keukentouw.
Bestrooi met peper en zout.

Bak de biefstukken met wat boter in een hete pan om en om mooi bruin en het spek krokant.
Houd ze even warm en verwijder het prikkertje of touw.

Giet de wijn, de vleesjus en de mosterd in de pan en laat even goed doorkoken, onderwijl goed doorroeren.
Strooi de gehakte peterselie erdoor en serveer de saus bij de biefstukken.

Lekker hierbij is een rode koolsalade met appel, kaneel en rozijntjes en zelf gebakken friet.

Wijnadvies: een stevige rode wijn.

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Folder:Succesrecepten Spar, oktober 2002
print : Afdrukken