Biefstuk met granaatappel en spinazie

Hoofdgerecht
  

under-heading

Biefstuk met granaatappel en spinazie

Ingredienten

4 kleine of 2 grote biefstukken
de pitten van 1 granaatappel
2 eetlepels olie
100 ml rode wijn
100 ml vleesfond
400 gr gewassen verse bladspinazie
2 eetlepels boter
een snufje kaneel
een snufje komijn
vers geraspte nootmuskaat

Bereiding

Was de spinazie en verwijder de harde stelen
Kruid de biefstukken met peper en zout en bak ze in olie tot ze mooi rosé zijn van binnen. De tijd is afhankelijk van de dikte van je biefstukken. Haal het vlees uit de pan, verpak in aluminiumfolie en zet opzij.
Schenk de rode wijn bij het braadvocht en laat tot de helft inkoken. Voeg de vleessfond, de kaneel en de komijn toe. Laat de saus nog iets inkoken en breng op smaak met zout en peper. Voeg de granaatappel pitten toe en verwarm die mee.

Laat de spinazie smelten in de warme boter. Kruid met zout en voeg nootmuskaat toe. Knijp de spinaziebladeren goed uit om het overtollige vocht te verwijderen en verdeel ze over de borden.

Snijd de biefstukken in mooi plakjes en leg deze tegen de spinazie aan.

Schep de saus erbij.

Tip: Ik heb niet alle granaatappel pitten in de saus mee verwarmd. Ze geven een lekkere smaak aan de saus maar ze worden wel bruin. Als je nog wat granaatappel pitten achterhoud strooi die dan aan het vlak voor het uitserveren erover heen, ze geven een mooie kleur aan je gerecht en een frisse touch.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Recept komt van www.lekkerthuiskoken, maar dan met ander vlees
print : Afdrukken