Balantine van kwartel en pijnboompitten

Hoofdgerecht
  

under-heading

Balantine van kwartel en pijnboompitten

Ingredienten

4 uitgebeende kwartels
100 g kipfilet
½ eiwit
100 g crème fraiche
100 g pijnboompitten
peper en zout
opbindtouw
boter

Bereiding

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan, haal ze direct uit de pan en laat ze afkoelen.
Verwijder alle zenen uit de kipfilet en draai in de keukenmachine fijn samen met het eiwit en peper en zout.
Zet de kipfarce op ijswater en spatel er voorzichtig de crème fraîche door.
Meng dan de afgekoelde pijnboompitten er door .

Leg de kwartels met het vel naar beneden en vouw helemaal uit. Verdeel de farce over de kwartels en vouw ze dicht zodat ze weer hun originele vorm krijgen.
Bind met een stukje opbindtouw kruislinks de poten en vleugels bij elkaar.

Zet de kwartels in de oven op 120°C en stel de kern temperatuur in op 70°C.

Als de kwartels gaar zijn uit de oven halen.
Verwarm wat boter in een braadpan en bak de kwartels rondom mooi bruin ( bij eerst aanbraden heb je kans dat de vulling er uit bakt)
Haal de kwartels uit de pan.
Haal het touwtje van de kwartels af en serveer de kwartels uit op voorverwarmde borden.

Opmerking: Zowel op kookles als thuis vond ik de vulling ‘te zwaar’, de volgende keer doe ik er iets minder nootjes in.

Serveertip: Lekker met witlof met honing-citroen en een pittige aardappelpuree.

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Gedeelte uit een kookles recept
print : Afdrukken