Asperges met morieljes

Voorgerecht
  

under-heading

Asperges met morieljes

Ingredienten

8 asperges
8 sneetjes casinobrood zonder korst,
125 gram boter
10 gram gedroogde morieljes

Bereiding

Week de morieljes ( een paar uurtjes)
Schil de asperges en kook ze gedurende 10 minuten ( tijd is afhankelijk van de dikte van de asperges) en laat afkoelen in het kookvocht.
Snij de korsten af van het witbrood en plet het witbrood met een deegroller tot dunne plakken.

Droog de asperges met keukenpapier en rol de asperges in het brood.

Roer met je handen goed door de morieljes in het weekvocht zodat alle zand uit de morieljes loskomt. Haal de morieljes uit het weekvocht.
Laat het weekvocht even rusten zodat het eventueele zand kan bezinken in het weekvocht.

Schenk het weekvocht voorzichtig over in een pannetje en gooi het troebel weekvocht wat aan het eind over verblijft weg.
Kook het weekvocht van de morieljes tot de helft in en smelt daarna hierin 75 gram boter.
Voeg de morieljes weer toe en laat op laag vuur 30 minuten garen.
Smelt de overige boter en lepel die over het brood.

Bak de aspergekorst goudbruin in een voorverwarmde oven van 250 graden.

Opmerking: In mijn oven was de baktijd 13 minuten

Serveer twee asperges per persoon en schenk de saus met d emorieltjes eromheen.

Algemeen


persons : 4
time : 40 min + koelen en weken
book : Gedeelte uit een kookles menu
print : Afdrukken