Asperges met kabeljauwhaasje en mosterdsaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Asperges met kabeljauwhaasje en mosterdsaus

Ingredienten

24 witte asperges
4 kabeljauwhaasjes,
400 gr verse spinazie
1 teentje knoflook
peper en zout
4 dl visbouillon
2 dl room
2 eetl. grove mosterd
4 plakjes serranoham
2 citroenen

Bereiding

Laat de visbouillon met de room inkoken tot de helft.

Schil de asperges.
Kook de asperges met wat zout 10 minuten, laat de asperges nog 10 minuten in het water nagaren.

Halveer de kabeljauwhaasjes, bak ze in wat boter gaar.
Leg de kabeljauw op een voorverwarmd bord en dek deze af met aluminiumfolie en zet even apart.
Snij de citroenen 1 keer door, bak ze op het snijvlak even aan.

Bak de spinazie met de gehakte teen knoflook in wat boter, breng op smaak met peper en zout.

Voeg aan de visbouillonsaus 2 eetlepels grovemosterd toe.

Leg de asperges mooi in het midden van een bord, leg hier aan het einde de gebakken spinazie op en bovenop de moot kabeljauw.
Schenk hier wat mosterdsaus over.
Garneer het geheel af met een plakje gedroogde ham en de gebakken citroen.

Serveertip:
In het originele recept werden er ook nog eens gebakken cantharellen en in bierbeslag gebakken uiringen bij geserveerd op het bord.

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Tijdschrift: Sligro Exclusief, recept aangepast
print : Afdrukken