Appelkwark taart van Vera

Taart


under-heading

Appelkwark taart van Vera

Ingredienten

500 gram zachtzure appels (geschild, in smalle partjes)
3 eetlepels citroensap
100 gram boter
170 gram suiker
3 eieren
250 gram kwark
150 gram cakemeel
50 gram amandelschaafsel
1 theelepel kaneelpoeder

springvorm (24 cm ø)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C.
Besprenkel de appelpartjes met de helft van het citroensap.
Roer of mix de boter en 150 gram suiker tot een luchtige massa. Klop de eieren er één voor één door.
Meng de rest van het citroensap door de kwark. Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker.
Spatel het cakemeel er luchtig door. Schep het beslag in de ingevette springvorm en strijk de bovenkant iets glad.
Verdeel de appelpartjes over het beslag. Strooi de geschaafde amandelen erover.
Meng de rest van de suiker en kaneelpoeder en strooi dit mengsel over de appel en amandel.
Bak de cake iets onder het midden van de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.
Variatie
Vervang de appels eens door handperen. In plaats van cakemeel is zelfrijzend bakmeel ook geschikt.

Gezellig:
Zoeken met elkaar ( 3 stellen vrienden) naar een huisje in Friesland voor onze gezamenlijke vakantie. Vera kwam met deze taart voor bij de koffie!


Algemeen


: 8 pers
: 70 minuten
: Gemaakt door Vera
: Afdrukken