Appelbeignets, uit de koekenpan

Taart
  

under-heading

Appelbeignets, uit de koekenpan

Ingredienten

3 appels
1 ei
100 gr bloem
1,5 dl melk
1 snufje zout
sap van 1 citroen
5 dl Bertolli Extra Vergine olijfolie
kristalsuiker

Bereiding

Bloem en zout in een kom doen. Ei en vervolgens de melk toevoegen. Tot beslag zonder klontjes mengen.

Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in schijfjes van 1 cm dik snijden.
De plakjes bevochtigen met citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden.

Olijfolie verhitten (zonder dat er rook vanaf komt) in een grote koekenpan.

Dompel de appelschijfjes in het beslag en bak deze aan beide kanten in de hete olie.
Drogen op keukenpapier.

Bestrooien met kristalsuiker en heet serveren.

Variaties: appelschijfjes een uur in een sterke drank (cognac, rum, grappa) laten marineren voordat u de schijfjes in het beslag dompelt, of de melk in het beslag vervangen door licht bier, of een beetje saffraan aan het beslag toevoegen.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Nieuwsbrief: Bertolli.com
print : Afdrukken