2 eetl. olie
2 sjalotjes
3 zure appels (bv Granny Smith)
½ knoflookteentje
100 gr rozijnen
½ theel. kurkuma ( koenjit)
½ gedroogde Spaanse peper
40 ml witte wijn
1 eetl. citroensap
Hak de sjalotten heel fijn.
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
Verhit de olie in een steelpan en bak de sjalotten tot ze bruin zijn.
Voeg de appel toe en laat op matig vuur zacht worden.
Pers het knoflookteentje en hak de Spaans peper fijn.
Voeg dan de knoflook, rozijnen, kurkuma, Spaanse peper en wijn bij de appel.
Laat alles 5 minuten sudderen.
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Serveertip:
Lekker bij rosbief, op z'n Amerikaans Colorado Roast with chutney.
: 4
: 20 minuten
: Kookboek: De verenigde smaken van Amerika
: Afdrukken